Novosti

MOS- Sertifikat Bonitetne izvrsnosti

Šta je bonitetna ocena izvrsnosti?

Bonitetna ocena predstavlja natprosečnu bonitetnu vrednost preduzeća – privrednih subjekata. Temelji se na završnim računima privrednih subjekata za poslednju finansijsku godinu i predviđa sigurnost poslovanja u narednih dvanaest meseci.

Kompanije sa rejtingom iznad proseka imaju manju verovatnoću da će im sledeće godine biti blokirani računi (tj više od 90 dana i više od 60 dana kontinuirane blokade naredne godine). Da bi obezbedile visok rejting, kompanije moraju da ispunjavaju sledeće uslove:

  • mora imati najmanje 1 zaposlenog
  • ukupan prihod da prelazi 1 milion RSD,
  • ne sme imati blokadu transakcijskih računa dužu od 60 dana bez prekida ili od 90 dana s prekidom (<1,23% verovatnoće).

Provredni subjekti s bonitetnom ocenom izvrsnosti A imaju verovatnoću od 45% da će zadržati istu bonitetnu izvrsnosti i u narednoj godini.

Sertifikacija je ustaljena praksa u međunarodnom okruženju na osnovu koje privredni subjekti jačeutvrđuju svoj ugled i poverenje u domaćem i stranom poslovnom okruženju. Dobitnici sertifikata zadobijaju na taj način dodatno poverenje svojih poslovnih partnera.

Grupacija Bisnode ima dugogodišnje iskustvo u dodeli sertifikata bonitetne izvrsnosti u evropskim zemljama: Švedskoj, Norveškoj, Finskoj, Danskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Češkoj i Mađarskoj. Od sada će se sertifikacija sprovoditi na nivou grupe od 19 evropskih zemalja u kojima Bisnode posluje.

Metalna oprema MOS ispunjava kriterijume bonitetne izvrsnosti u 2014. godini i spada u sam vrh privrednih društva u Srbiji koji su ovlašćeni za upotrebu statusa A kao simbola bonitetne izvrsnosti.

« Nazad

Vrhunski kvalitet

Kratki rokovi izrade

Dugogodišnja tradicija

Sva vrata poseduju atest instituta IMS